welcome to this Mustache blog,have a good day!

Monday, 16 January 2012

best friends .



Assalamualaikum kepada semua pemblogger-pemblogger,pengikut-pengikut, dan pembaca-pembaca blog yang tidak seberapa ini . *even memang blog ni langsung tak ada pembaca yang setia wahahaha --------> 'SAHABAT ' Dalam hidup korang pernah tak korang mengenali perkataan ini dan juga memahami perkataan ini.Saya percaya yang kebanyakannya mempunyai 'sahabat' tetapi sejauh mana kita ada untuk dia atau dia ada untuk kita.



Sebagai contoh,sedang kita mempunyai masalah yang sangat berat dan kita amat perlukan dia,tapi malangnya dia pula tiada dengan kita tika susah. Langsung tidak mengambil tahu tentang keadaan kita dan lebih parahnya meninggalkan kita dan pergi menemami teman yang laen. Adakah itu dikira sebagai sahabat? Sahabat yang hanya ada dengan kita waktu senang sahaja. Sebab apa? Mungkin hanya kerana untuk memanfaatkan diri kita waktu senang. Kadang-kala dia tinggalkan kita apabila dia sudah ada kawan yang jauh lebih bagus dan untong daripada kita. Itu ke namanya sahabat? Sahabat yang hanya menemani gelak tawa kita tapi tidak pernah menangisi akan masalah kita.


“Persahabatan sering menyuguhkan beberapa cobaan, tetapi persahabatan
sejati bisa mengatasi cobaan itu bahkan bertumbuh bersama”

Sahabat yang setia adalah sahabat yang senantiasa ada dengan kita waktu susah atau senang , sentiasa memahami kita,membantu kita dan sentiasa membuat kita tersenyum. Indah rasanya memiliki sahabat yang sebegini rupa. Tapi dengan zaman yang serba moden ini dapatkah kita mencari the truthly friends . Mungkin hanya segelintir. Akan tetapi ingatlah jika jika kita mensia-siakan sahabat yang ada,lalu pergi mencari sahabat yang lain maka orang itu yang akan terkena balek dek kerana perbuatannya sendiri.

Moral of the values : Hargailah sahabat korang,jangan sia-sia kan mereka. Jangan apabila mereka dah tak ada dengan kita barulah terhegeh-hegeh nak cari okayy ? then , so long :))

Sunday, 8 January 2012

FRIENDS?


FACEBOOK BROUGHT ME TO THEM -_-

1. Ingat lagi tak that guy yg silap orang tu. Nama Ina sama dengan orang yg dia nak cari. Tapi rupe-rupenya dia silap and dia layan je Ina. Dia kata dia suka sangat chat dengan Ina and whatsoooever. I treat him right but finally he's leaving me. I treat him like a guy ok. Cakap kau aku etc etc. Dia kata dia sukaaaa Ina layan dia gituuuu. Tapi dia blah gituuuu jeeee. Cool gila lah bro. *tepuk tangan sikit


2. That guy yang nak sangat Ina layan dia. Padahal Ina tak kenal dia langsung. Negeri pun lain. Cara cakap pun lain. Kalau boleh tiap-tiap minggu nak tegur Ina. Tanya pasal Ina. It was scary to me. Cuba bayangkan orang yang korang langsung tak pernah jumpa and tak pernah kenal tiba tiba tanya pasal awak. Macam caring gila kat awak. Serius pelik dan menakutkan. Finally I UNFRIEND him.


3. And then there's come a guy. Sama negeri. A friend of my friend. He treat me nicely. Tapi Inaa taktau dia ikhlas ke tak nak kawan dengan Ina.

Ina cuma harap bila Ina dah baik dengan seseorang (especially guys) Ina taknak diorang harapkan benda lain. Ina cuma nak berkawan and tak lebih daripada tu. I've been promised myself that I don't wanna have a special friend or soulmate or boyfie or whatever ya called, right now. I'm just a 13 year old girl and I'm still a kid. Not much a teenager. I don't mature to all of that lovey dovey things. I'm a kid and I just wanna enjoy my life as A KID. Taknak lah kapelkapel segala bagai ni. Tak best tahuuu.

So yeahh. It's just who I am. Kalau tak suka, better be the first guy yang kat atas tu or I'll be me yang second tu. Better leave me than hoping to someone that's not me, rightt?

Warning guyss, I hate to break your heart but your insincere heart is totally killing me. If you want to be friends with me, JUST BE A FRIEND or a best-guy-friend of mine kay.

Much Love, Me :)


#Kite nak kawan dengan orang yg ikhlas je XD

Monday, 2 January 2012

HELLO NEW YEAR AND SCHOOL



Assalamualaikum dan heyyo peeps :)


Happy New Year people . Act , tak payah lahh nak bangga sangat pasal new year ni . Tak elok sangat sebab ini cara barat . Masa Maal Hijrah dulu ada buat sambutan besar-besaran ke ? Ada fireworks ? Ada ada ? Takde kan ? So ......... Happy New Year ni ada lah untuk kita buat peringatan . Ingat tu :)

Yeahh new year , new wish , new friends but the old ME :) Bila dah start cakap pasal tahun baru ni mesti ada azam kan ? Azam Ina nak dapat keberkatan , prosperity , victory , health and love . Trololololol , sila faham betul-betul di sini . LOVE tak bermaksud Ins nak couple ! Wrong .... TEETTTTTT . Ina nak ramai orang sayang Ina , ramai take care . Korang pon mesti nak kan ? Kan kan ? Alahh , cakap ya je lahh .



And peeps , trust me . Don't ever look back ! Bukannya tak boleh langsung . Cuma kita boleh ingat kesalahan yang kita pernah buat and try to improve it . Right ? Well people , I'm not good at giving advice . Err .____.

Sekolah ! Hadoyaiii , suddenly teringat pasal sekolah lah pulak . And yes peeps , lusa Ina dahh naik sekolah . Ingat nak balik awal . Dapat kemas barang . Guess what ? Tak kemas barang lagi nak pergi sekolah . HAHA , the things yang Ina buat only homework , homework , homework ! Konon je , padahal online lagi banyak daripada buat homework , HAHA :D

That's all peeps . I should end it here . Till next .... Assalamualaikum and bye :)

I'm mentally addicted to One Direction ! FTW :D

Thursday, 29 December 2011

about anak rosli :D

hye peeps ~ sudiII laa lagi datang dekat belog saya ye? di bawah ade sesi perkenalan untuk korang tahuu serba sedikit about me :))


full name   NUR ARINA BINTI ROSLI

my befday  13RD FEB '98

school at  SMK BANDAR TENGGARA 2

gud ever fellow  ALL PEOPLE THAT I KNOWN :))

help to do this blog  AINUR FARHA RAZAK (her blog okayy)

if you follow me.for sure and i not lying! i will following you back friend ><